Om os 

Motionscykling handler om, at holde sig i form, få nogle gode oplevelser og blive udfordret sammen med andre, som har den samme interesse. Det gør vi i Vejgaard Cykelmotion (i daglig tale ”VCM”), hvor netop det sociale aspekt prioriteres højt. Det udelukker ikke, at der køres stærkt, når det er påkrævet på de sidste meter før en spurt eller på en bakketop, men vigtigst af alt – vi vægter sikkerhed højt og kommer altid samlet hjem!

Som medlem af VCM er du først og fremmest en del af en klub, som består af aktive og glade mennesker, og hvor der både er plads og et hold til alle. Der er generelt et stort fremmøde til klubbens træningsture, og dette bidrager til, at der altid er andre at køre med.

Klubben tilbyder udover træning mange arrangementer, som medlemmerne bidrager til at arrangere. Det er alt lige fra cykelløb til julefrokost, udlandsture, weekendture og foredrag.

For at blive medlem i VCM skal du have en racercykeleller en MTB. Racersæsonen er fra primo marts til ultimo september og MTB-sæsonen er fra primo oktober til ultimo februar. Men der deltages også i MTB-løb i racersæsonen. Der stilles ikke krav til kvaliteten af cyklen, men for at vi ikke skal vente alt for meget på hinanden, er det nødvendigt at holde sin cykel i god stand. Cykelhjelm er selvfølgelig altid obligatorisk, både til træning og under deltagelse i cykelløb.

I VCM har vi ca. 150 medlemmer fordelt på seks hold (hold 1, 2, 3, 4, og 5). Farten tilpasses holdenes niveau, vind og vejr, men der sigtes mod at holde afstemte gennemsnitshastigheder på de seks hold. De angivne gennemsnitshastigheder under Træning her på hjemmesiden er vejledende, og husk, at der findes et hold til alle. Læs mere om hastighederne for de respektive hold her på hjemmesiden under “Træning”.

VCM er den klub i Aalborg med flest kvindelige medlemmer. Holdene består af såvel kvindelige som mandlige ryttere.

VCM deltager hvert år i en lang række motionsløb rundt om i landet (men primært i det nordjyske), hvor man kan prøve sine kræfter af. Klubben yder tilskud til visse løb. Hvilke kan du se i eventkalenderen her på hjemmesiden.

Vi kunne godt tænke os at være endnu flere, så har du en cykelrytter gemt i maven, eller er du allerede på landevejen og savner selskab, så tag kontakt eller mød op til træning.

Alle nye medlemmer skal gennemgå klubbens introduktionsforløb. Her får du en indføring i at køre på et hold, så det er sikkert og forsvarligt for dig selv og andre. Hvis du er en erfaren rytter, der tidligere har kørt i klub og/eller gruppe (paradekørsel) er du velkommen til at møde op til en ”prøvetur” i klubben (ring eller skriv til klubbens formand først) – herefter skal du deltage i først kommende introduktionsaften, hvis du vil fortsætte i klubben. Er du helt ny ift. sporten i klub eller gruppe, skal du møde op den første onsdag i en måned (fra og med april), hvor introduktionsaftenen gennemføres.

Bliv medlem: 
Klik på ”Bliv medlem” på hjemmesidens forside, og her skal du udfylde en række felter for at oprette en profil. I denne proces skal du tilmelde dig "Hold 1" og først når du har gjort dette og har betalt er du medlem af klubben. Får du ikke tilmeldt dig "Hold 1" så kan du tilmelde dig og betal via link, som du får i en mail ved oprettelsen. Medlemskab koster det årlige kontingent  400 kr. + køb af en trøje  340 kr. + gebyrer (til hjemmesideleverandøren og betalingskortet). Det sker, at vi har en ekstra rabatkampagne til nye medlemmers første klubtrøje, så hold øje med det. Prisen for tilmelding (for resten af året) varierer afhængig af hvornår på året du melder dig ind.
Klubbens konto i Spar Nord er:

Reg. nr. 9236

Konto nr. 4578378850

Vel mødt i Vejgaard Cykelmotion!

Vores sponsorer