Mountainbike (MTB)

Tekniktræning med VCM instruktører (typisk en hel dag) vil primært foregå i start oktober måned.

Herefter kan tekniktræning være en del af turkørslen (indlagte øvelser) på de enkelte hold. MTB træning i VCM foregår kun i perioden mellem (Standerstrygning/standerhejsning landevejscykel)

Vi vil igennem vinteren træne onsdage og søndage og køre turkørsel på niveau opdelte hold.

Træningen vil foregå på følgende tidspunkter: (Mød venligst op 15min før, så vi er klar til træning på nedennævnte tidspunkter)

Onsdage kl. 17.30 – ca. 19.00 (med lygter)

Søndage kl. 10.00 – ca. 12.30 (Afsluttes gerne med kaffe og kage)

Træningen vil primært foregå i de forskellige MTB områder omkring Aalborg, men den på dagen ansvarlige instruktør, kan frit vælge udvalgte ruter (f.eks. Blokhus, Tværsted, Slettestrand etc.)

Træningen annonceres på VCM’s hjemmeside under menupunktet ”Forum > MTB > ” og Facebook gruppen ”Vejgaard Cykelmotion MTB”, senest 24 timer før træning.

Eventuel aflysning p.g.a vejr og føre oplyses samme steder senest 2 timer før træningsstart. Så tjek hjemmeside eller Facebook inden hver træning.

Søndagens træning kan hvis instruktøren ønsker det, starte med teknikøvelser, såsom bremseteknik, sving teknik, kørsel på rødder, drops, nedkørsler m.m. Hvorefter der køres turkørsel på niveauopdelte hold.

Onsdag køres der primært turkørsel med fokus på den indlærte teknik, evt. lidt intervaltræning.

Det kan ikke forventes, at der er en instruktør til alle hold ved alle træninger. 

Niveauer / Holdopdeling.

VCM lægger vægt på, at der er plads til ryttere på alle niveauer, der vil således altid, blive taget hånd om nye MTB ryttere, dog forventes det, at de enkelte har kørt nogle ture og ikke starter på helt bar bund.

Man bør, hvis man er ny MTB rytter, starte på søndage, da det typisk er på disse dage der trænes teknik.

Der vil typisk på søndage være et grusvejshold, der cykler på de knapt så krævende ruter (ingen drop, rødder, stejle nedkørsler mm)

Klubben forventer, at du er i rimelig form eller ved selvtræning hurtigt kommer det, da det er en stor og vigtig forudsætning for, at køre MTB, hvilket kræver at man er fokuseret på sporet og teknikken/sikkerheden fremfor fysikken.

NB.: Vi vil meget gerne have uddannet flere instruktører til alle hold niveauer. Så meld jer endelig til Kaj Lind Kristensen, hvis I er interesseret

Vi bestræber os på, at der skal være plads til alle uanset niveau

Gode råd:

 

  • Vis hensyn til skovens andre brugere. Passér stille og roligt. Gør opmærksom på dig selv i god tid. Hils og sig goddag. Pas især på ved ryttere, og passér heste langsomt. Efterlad fodgængere og andre med et positivt indtryk.
  • Tag dit affald med dig. Skovens andre gæster er kloge nok til at kunne gætte sig frem til hvem der efterlader bananskræller og maxim gel/energibar-papir i skovbunden.
  • Kør aldrig tæt på byggeri og hold dig til større markerede stier. Dyreveksler må ikke anvendes. Det er en god ide at køre forskellige ruter. Mountainbikes er meget hårde ved skovbunden, og ved at køre forskellige ruter, slider det dermed mindre. Det gør også turen sjovere at prøve lidt nyt engang imellem.
  • Kør ikke i grupper større end omkring ti personer. Del jer op, så bliver larmen og generne mindre for de andre brugere.

 

 
Læs mere om Mountainbike på Aalborg Kommunes hjemmeside om mountainbikeruter

 

Vores sponsorer